Matematiği ders olarak değil bilim olarak öğrenmek ve paylaşmak isteyen her yaştan matematik sevdalısı, 14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde Üniversitemiz bahçesinde düzenlenen Tutam Tutam Matematik Festivali’nde buluştu. İki gün boyunca 10.00 -16.00 saatleri arasında katılımcıları ağırlayan festivalde, yayınevlerinin ve matematikle ilgili kuruluşların tanıtım stantlarının yanında bir çok matematik etkinliği, üç farklı sergi ve film gösterimleri yer aldı.

Galatasaray Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı, Matematiğin Peşinde ekibinin organize ettiği ve Türkiye Matematik Kulübü’nün de içerik ve organizasyon açısından destek olduğu bu festivalde, öğretim üyeleri, öğretmenler, yüksek lisans, lisans ve lise öğrencilerinden oluşan kalabalık bir ekip gönüllü olarak görev aldı. 7 yaş üzeri toplumun her kesimine açık ve ücretsiz olarak düzenlenen festivalde, her yaştan üç bine yakın katılımcı soyut matematiği, somut materyallere birebir dokunarak, onları inceleyerek düşünme imkanı buldu.

01 02 03 04 05

06 07 08 09 10